Decizia Curţii Constituţionale a României, conform căreia interceptările efectuate de SRI sunt neconstituţionale, a dat peste cap întreaga lume a justiţiei, dar şi viaţa politică.

ioha

Multă lume se teme că dosare importante vor avea de suferit şi că Direcţia Naţională Anticorupţie sau DIICOT vor pierde mult din turaţie în lupta cu infractorii.

Pe de altă parte, Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, dă asigurări că nimic rău nu se va întâmpla şi consideră că decizia CCR nu face decât să pună capăt posibilităţii de a interpreta legea.

Aflat într-o vizită de câteva zile în Israel şi în Palestina, preşedintele Klaus Iohannis a decis, în sfârşit, să se implice şi el în această problemă.

Astfel, Iohannis, care este aşteptat să ajungă în ţară joi seara, a cerut devansarea pentru vineri dimineaţa a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), programată inițial pentru 15 martie.

După ce membrii CSAT vor discuta despre efectele deciziei CCR privind interceptările, Klaus Iohannis va prezenta concluziile întâlniri.

Membrii Curţii Constituţionale anunţă că decizia de neconstituţionalitate nu se va aplica în cazul dosarelor deja soluţionate, dar ar putea afecta dosarele aflate pe rol.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version