Președintele Klaus Iohannis s-a declarat de acord cu comasarea unora dintre alegerile de anul acesta, dar nu și cu „rocada prezidențială” propusă de PNL, el argumentîând că „poziția de președinte nu se joacă la masa verde”.

„În ceea ce privește alegerile, eu știu că există o discuție în coaliția de guvernare pentru a găsi soluții. Discuția este legitimă fiindcă patru rânduri de alegeri, într-o jumătate de an, practic din iunie până în decembrie, este foarte, foarte greu de gestionat. Și atunci ar fi o soluție ca anumite alegeri să fie comasate pentru a avea mai puține rânduri de alegeri. Cum va gestiona coaliția aceste chestiuni, vom vedeea. Nu e treaba președintelui să se implice în negocierile coaliției de guvernare pentru astfel de chestiuni, însă ar fi bine să se ia o decizie cât mai repede. În ceea ce privește rotația președinților, eu în continuare cred că poziția de președinte nu se joacă la masa verde, ci românii decid cine și când va fi președinte”, a declarat Iohannis, joi, la Bruxelles.

PNL ține morțiș să comaseze alegerile. Ciucă: „Am discutat cu juriştii PNL, oricum trebuie modificat Codul administrativ”
Ciolacu laudă ideea PNL cu „rocada prezidențială”, dar „să fie pe mandat complet”, adică 10 ani
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version