Klaus Iohannis, preşedintele României, s-a întâlnit, miercuri, cu o delegaţie a Băncii Mondiale.

big_original_primirea_delegaţiei_băncii_mondiale_conduse_de_vice-preşedintele_pentru_europa_şi_asia_centrală_domnul_cyril_muller_4

Cele două părţi au abordat numeroase subiecte economice în timpul discuţiilor. Evoluţia întâlnirii l-a făcut pe Iohannis să afirme, la sfârşitul discuţiilor, că “Banca Mondială rămâne un partener important pentru România, în contextul în care şi România reprezintă unul dintre cei mai importanţi parteneri din regiune ai Băncii Mondiale”.

Totuşi, Iohannis a avut puterea să recunoască faptul că delegaţia Băncii Mondiale l-a urecheat în legătură cu “rezolvarea problemei cadastrului, dar şi necesitatea dezvoltării şi modernizării unor sectoare cheie, precum cel al transporturilor, domeniu în care România are foarte mult de recuperat”.

Pe de altă parte, Iohannis a anunţat că România are nevoie de susţinerea Băncii Mondiale “pentru ca proiectele şi programele avute în derulare să fie duse la bun sfârşit cu succes, astfel încât calitatea guvernării să se amelioreze şi să se reflecte consistent în prosperitate economică şi îmbunătăţirea nivelului de trai”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version