Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Roma, că are de gând să discute cu Guvernul Grindeanu despre absorbția fondurilor europene de către România, avertizând că membrii acestuia s-au ocupat de “Ordonanța 13, 14” și vine scadența la fondurile europene și “vom fi cu cărți proaste în mână” .

Declarația survine după ce premierul Grindeanu a ironizat declarația lui privind “elefanții” din Guvern” – adică ordonanțele privind grațierea și dezincriminarea abuzului în serviciu – precizând vineri, la Tulcea, că primarii trebuie să se raporteze ”la doi elefanţi” – nominalizând fondurile europene şi Programul Naţional de Dezvoltare Locală, el precizând că aceştia ”nu trebuie să se ciocnească”. 

“Se apropie cu paşi repezi perioada când se negociază următorul buget şi cu absorbţia pe care o avem acum tare mă tem că nu vom fi în pole position, cum se spune, adică vom fi cu cărţi proaste în mână”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, întrebat ce ar trebui să facă România, în contextul în care absorbţia fondurilor este 0%.

Klaus Iohannis a afirmat că va discuta cu Guvernul despre aceste lucruri, în următoarele săptămâni, afirmând că, la început, Sorin Grindeanu s-a ocupat de ordonanţele 13 şi 14.

“Am de gând să discut aceste chestiuni cu Guvernul în săptămâni următoare. nu am vrut să mă grăbesc foarte, foarte tare, fiindcă la început Guvernul s-a ocupat de cu totul alte lucruri, vă amintiţi, Ordonanţa 13, 14 şi aşa mai departe. Pe urmă, au început uşor, uşor să lucreze ceva şi da, am de gând să invit pe Prim-ministrul, cu cine doreşte domnia sa, la o discuţie pe absorbţia fondurilor europene”, a adăugat el.

“Cred că aici, dacă vrem să contăm în 2019, când avem Preşedinţia Consiliului Uniunii, chiar trebuie să ne facem temele mult mai bine”, a conchis Klaus Iohannis.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version