Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, după primele patru decese în România din cauza noului coronavirus, că măsurile de restricționare a circulației persoanelor vor fi și mai dure.

„Vreau ca fiecare român să înțeleagă că nu ne vom opri și vom lua măsuri chiar mai dure în momentul în care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea răspândirii virusului”, a spus Klaus Iohannis.

Până acum, restricțiile de acest fel luate de autorități „au fost luate gradual, în funcție de etapa în care ne-am aflat din punctul de vedere al transmiterii virusului în comunitate”.

„Ca om care iubește democrația, orice restrângere în exercitarea drepturilor fundamentale mă mâhnește profund. Generațiile care au avut cel mai mult de suferit de pe urma privațiunilor unui regim care ne-a suprimat drepturile și libertățile decenii la rând înțeleg probabil cel mai bine cât de greu este să iei astăzi asemenea măsuri. Nu este o decizie ușoară, dar este necesară pentru a proteja sănătatea românilor și a familiilor acestora”, a arătat șeful statului.

Însă în prezent „ne confruntăm cu o situație fără precedent, în care viața fiecărui cetățean depinde de decizii ferme”.

Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020 prevede amenzi consistente pentru cei care ies din casă după ora 22.00 sau merg pe stradă ziua în grup mai mare de 3 persoane:

CORONAVIRUS: Ordonanța Militară cu interdicțiile privind circulația persoanelor, în vigoare

Șeful statului a făcut apel la pensionari să se izoleze în casă, deoarece sunt cei mai expuși infectării cu noul virus mortal. 

Toți cei 5 români care au murit în țară au vârste între 67 și 71 de ani. În străinătate au murit 8 români.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version