Florin Iordache (PSD), președintele comisiei speciale de modificare a Legilor Justiției, susține că amendamentele propuse la Codul Penal și codul de Procedură Penaă “nu depășesc cadrul Directivei europene în domeniu.

El a respins acuzaţiile deputatului USR Stelian Ion, care găsește “de o gravitate inimaginabilă” propunerile de modificare a Codurilor penale prin transpunerea directivei europene referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Stelian Ion a avertizat că dacă acestea vor fi adoptate, ar fi închise foarte multe dosare.

“Sunt opinii. E problema lor. Au posibilitatea să critice, să depună amendamente, deocamdată nu au depus amendamente. Aşa cum colegii liberali au depus anumite amendamente şi până luni şi-au exprimat dorinţa de a le nuanţa şi de a le rearanja, fără îndoială fiecare grup parlamentar are această posibilitate. Va exista o dezbatere transparentă în care prezumţia de nevinovăţie să fie transpusă, repet, va fi o dezbatere aşa cum a fost la legile Justiţiei în care toţi cei interesaţi au posibilitatea să participe”, a declarat Florin Iordache, după şedinţa de joi a comisiei speciale.

În legătură cu criticile opoziţiei aduse amendamentelor depuse până joi, el a spus că la dezbaterile de luni se va decide dacă acestea vor fi adoptate.

Unul dintre amendamentele depuse interzice orice comunicare publică referitoare la dosarele aflate în curs de urmărire penală şi de judecată.

Altul prevede ca suspectul să fie anunțat înainte ca procurorii să strângă probe! Totodată, se cere dezincriminarea infracțiunii de mărturie mincinoastă – pentru care este judecat Tăriceanu!

În fine, dacă la o percheziție se găsesc probe într-un alt dosar, ele trebuie distruse, potrivit unui alt amendament scandalos.

Împotriva amendamentelor s-a pronunțat și DNA, iar procurorul-șef Laura Codruța Kovesi a avut mai multe intervenții telefonice la diverse televiziuni.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version