Ipocrizia lui Marcel Ciolacu nu cunoaște limite: cu o megamajoritate PSD-PNL în Parlament, el arată cu degetul spre fostul „nr. 2” din SRI, Florian Coldea, acum general în rezervă, că acordă consultanță prin firmele sale, deși este depozitarul unor informații secrete știute doar de către cei de la vârful serviciilor secrete.
Ciolacu a declarat duminică, la Prima News, că ar trebui impuse reguli „clare” astfel încâtofițerii să nu aibă voie să acorde consultanță, după ce părăsesc funcția (în cazul lui Coldea, pensionat la doar 48 de ani (ianuarie 2017) de președintele Klaus Iohannis).
SRI nu l-a găsit vinovat pe Coldea și a decis repunerea lui în funcție, dar acesta se pensionează
Dar iată ce propune Ciolacu:
„Poate prin contractele pe care le semnezi când eşti ofiţer în interiorul instituţiei, să fie nişte reguli foarte clare: în momentul în care părăseşti funcţia, nu ai voie o perioadă de timp să faci consultanţă politică sau în domeniul pe care l-ai gestionat. La un moment dat trebuie reglementat. Cel mai corect ar fi printr-o lege. (…) Un cadru legislativ în care să vorbeşti cu toate instituţiile, eu nu văd alt cadru decât CSAT. Ori Parlamentul să cheme toate instituţiile şi apoi să legifereze, în ultimă instanţă. Până atunci, anumite reguli ar trebui trase. Nu ştiu dacă domnul Coldea este vinovat sau nu este vinovat şi nici nu este treaba mea, este treaba magistraţilor. În momentul în care deja există anumite măsuri date de către un magistrat, înseamnă că este ceva întemeiat. Se aduc atingeri instituţiilor statului. Un stat nu îşi permite aceste lucruri. Ceva trebuie să se întâmple. Nu contează că îl cheamă Coldea, că îl cheamă Popescu, că îl cheamă Georgescu, important e să nu se mai întâmple aşa ceva, pentru că instituţia în sine are de suferit, şi ca imagine, şi în interiorul ei. (…) Cred că tema este: dacă ai avut acces la anumite informaţii, dacă ai folosit acele informaţii. Să ştiţi că acest lucru se numeşte trădare. Eu văd că nu este vorba de aşa ceva, e vorba de trafic de influenţă, de acte de corupţie. Cu adevărat trebuie reglementat acest lucru, pentru că, dacă mai apar astfel de cazuri, atunci va avea statul, în integralitatea sa, de suferit şi nu cred că este corect, mai ales că statul şi-a făcut datoria, adică ai o anumită pensie decentă. E afectată imaginea României şi a statului român”.