Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Ipocrizie PNL. Turcan îl atacă pe Budăi că „se face că munceşte”, după ce ea s-a opus scăderii taxelor pe salariul minim

Ipocrizia PNL continuă, cu acuzații la adresa ministrului Muncii, Marius Budăi, care „se face că muncește”, potrivit colegei sale de coaliție, Raluca Turcan (PNL), care „uită” că, pe vremea când a condus ministerul, s-a opus scăderii impozitelor pe salariul minim și chiar aplicării „taxe zero” propuse de USR și prevăzute în programul de guvernare.

Turcan se arată îngrijorată acum, într-o postare pe Facebook, de „drepturile celor care muncesc”, arătând că „am introdus în PNRR un jalon extrem de important care, dacă nu va fi respectat, va conduce la agravarea situaţiei legată de salarizare, echitate, bunăstare prin muncă”.

„Este vorba de reforma salarizării. Avem nevoie de o nouă lege a salarizării bazată pe criterii corecte, echitate şi meritocraţie. Personal, îmi doresc să nu mai văd profesori care au venituri mai mici decât persoanele necalificate! Nici angajaţi dintr-un domeniu care câştiga aceiaşi bani lună de lună, indiferent de performanţele individuale şi de ceea ce produc efectiv în fiecare lună. Unii muncesc cât pentru şapte, în timp ce alţii dorm în post fără să rişte la final de lună să ducă mai puţini bani acasă. (…)

Avem nevoie de o dezbatere serioasă pe aceasta temă. Ministerul Muncii este pregătit să lanseze acest proiect în dezbatere publică? Sau se face că muncește și de 1 Mai?”.

Iată însă ce declara Turcan în toamna lui 2021, la aproape un an de când deținea funcția de ministru al muncii în Guvernul Cîțu: „Modificarea nivelului de taxare şi de contributivitate nu se face de azi pe mâine. Economia României este în dificultate, venim după cea mai severă criză economică generată de criza sanitară”.

Turcan a respins propunerea lui Claudiu Năsui (USR), ministrul demisionar al Economiei, privind aplicarea programului „taxe zero pe salariul minim”, aflat în programul de guvernare:

„În momentul de faţă avem parteneriat doar cu UDMR în guvern şi aceasta este o măsură care venea de la USR. Aşadar, nu mai are cine să o susțină în guvern, iar noi până în momentul de faţă nu am discutat-o”.

Claudiu Năsui argumenta: „Dacă un guvern chiar vrea să ajute românii să iasă din sărăcie, nu ar mai creşte salariul minim brut. Ar reduce povara fiscală pe muncă. De exemplu, ar face primii 200 de lei neimpozitabili. Creşterea salariului net ar fi aceeaşi doar că nu ar mai creşte toate cheltuielile statului. Soluţia liberală pentru a creşte salariile este reducere impozitării munci. Majorarea salariului minim înseamnă automat creşterea salariilor tuturor bugetarilor. De ce? Pentru că toate salariile la stat sunt multiplii de salariu minim. De exemplu, premierul are de 11,5 ori salariul minim. Dacă creşte salariul minim brut cu 100 de lei, automat va creşte salariul premierului cu 1.150 de lei pe lună. Şi nu doar al lui, al tuturor bugetarilor. E chiar mai tare. Creşterea salariului minim brut înseamnă şi creşterea pensiilor speciale. Pentru că mai toate pensiile speciale sunt bazate pe nivelul salariilor în sectorul din care provin, care la rândul lor sunt bazate pe salariul minim brut”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv