Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a avut marți prima reacție după valul de critici lansat de PNL la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Kelemen Hunor a spus că are încredere în Vlad Voiculescu că „este în stare să gestioneze această situație”.

Pe de altă parte, vicepremierul i-a transmis că „în momente critice ar trebui să comunice cu mai multă empatie”, iar deciziile trebuie să fie luate de foarte multe ori cu o rapiditate ieșită din comun.

Kelemen Hunor s-a referit și la acțiunea de evacuare de la spitalul Foișor, de Raed Arafat, șeful DSU – structură din Ministerul de Interne. „Gestionarea sistemului este o altă problemă. Am avut discuții ieri, în coaliție, și din punctul meu de vedere trebuie, pe de o parte, acțiune mai bine pregatită. Dacă există o decizie care nu poate fi pusă în aplicare în 5 ore, atunci să o pregatești în 5 zile, apropo de ce s-a întâmplat săptămâna trecută la Foișor”, a declarat el.

vicepremierul a precizat că „este resposnabilitatea colegilor de la USR PLUS domeniul sanitar, dar cu toții avem pe lângă ei o oarecare resposabilitate”.

Despre tragedia de la Victor Babeș, Kelemen Hunor a spus că este o chestiune tehnică și nu vrea să comenteze în condițiile în care nu cunoaște datele investigației. „Nu vreau să politizăm o chestiune care este o defecțiune tehnică”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

Tragedie la Spitalul „Victor Babeș” din București: 3 morți în secția mobilă ATI COVID amenajată de DSU într-un TIR
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version