Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, revocată de președintele Klaus Iohannis în urma unei decizii date de CCR la solicitarea fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, va candida la prezidențiale dacă nu va fi aleasă procuror-șef la Parchetul European.

Nu este prima opinie de acest fel. De altfel, liderul USR, Dan Barna, a invitat-o pe Kovesi anul trecut, după ce a fost revocată, să se înscrie în partidul său și a precizat că ar susține-o să candideze la prezidențialele din noiembrie 2019.

Acum, liderul UDMR o vede pe Kovesi candidată.

Iată declarațiile sale, într-un interviu la Adevărul.ro:

Kelemen Hunor: Urmează alegerile prezidenţiale în iarnă şi nimeni nu va ieşi din tranşă. USR-ul va avea candidat, PNL-ul are deja candidat anunţat, la PSD-ALDE nu are dar dorinţa există. Şi cine intră în turul 2. Iohannis are prima şansă, dar cu cine? Tăriceanu? Dacă intră cu PSD-ul. Dar USR-ul va avea un candidat. Vine Kovesi? Va candida Kovesi dacă nu se duce procuror-şef european? Sigur că va candida. Că de doi ani de zile se pregăteşte, se construieşte imaginea lui Kovesi.

Adevărul: Credeţi că va ajunge Laura Codruţa Kovesi să candideze la prezidenţiale din partea USR?

Kelemen Hunor: Dacă nu va ajunge procuror-şef la UE, de ce să nu? Fiindcă aici există o logică. USR-ul trebuie să aibă un candidat, mai ales dacă scoate un rezultat bun la europarlamentare. E o logică elementară din punct de vedere politic. Cu cine să meargă? Cu Dacian Cioloş? Dacian Cioloş e mult şi sub Dragnea. Ne aşteaptă şase-şapte luni extrem de interesante şi provocatoare. Sigur, Iohannis, cu 46-47% are prima şansă. Dar cu cine va fi în turul 2?

Adevărul: Din partea PSD pe cine vedeţi candidat?

Kelemen Hunor: Habar n-am. Nu cred că Liviu Dragnea va risca să candideze. Dacă intră va pierde cursa şi va pierde şi partidul. Nu va intra fiindcă se vede în sondaje, e sub partid. Din ce cauze, e altă discuţie. Dacă ei merg împreună, şi din ce se aude, şi merg cu Tăriceanu, atunci acesta are şanse bune să intre în turul 2, dar să vedem ce va face USR-ul. USR-ul face un joc extrem de interesant. Dacă mă pun în poziţia unui analist politic eu aş fi foarte atent ce va face USR-ul în continuare. Nu ce va face PSD-ul şi PNL-ul, fiindcă acolo surprize mari nu vor fi.

Interviul integral, pe adevărul.ro

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version