Magistraţii de la Curtea de Apel Braşov i-au aplicat o lovitură dură preşedintelui României, Klaus Iohannis.

iohannis

Astfel, magistraţii au decis, joi, să respingă apelul înaintat de familia Iohannis la o decizie dată anterior de Tribunalul Braşov şi să desfiinţeze definitiv dreptul de proprietate al familiei Iohannis asupra unui imobil situat în centrul Sibiului.

Este vorba despre imobilul pe care Klaus şi Carmen Iohannis l-au oferit spre închiriere unei importante bănci din România şi au obţinut, astfel, venituri de peste 320.000 de euro, conform Rise Project.

Familia Iohannis a pus stăpânire pe jumătate din casa respectivă în 1991, Carmen Iohannis fiind trecută în testamentul proprietarului, Nicolae Baştea. Cum însă casa era naţionalizată, familia Iohannis a început să se dueleze cu statul român prin instanţe.

În 1999, Klaus Iohannis a cumpărat cealaltă jumătate de casă de la Ioan Baştea, nepotul lui Nicolae Baştea, cu circa 3.200 de dolari. În duelul cu statul, familia Iohannis a susţinut că Nicolae Baştea era urmaşul de drept al celui de la care comuniştii confiscaseră casa. De asemenea, familia Iohannis a solicitat anularea contractelor prin care cumpărătorii de apartamente deveneau proprietari în casa naţionalizată.

În cele din urmă, în mai anul acesta, magistraţii de la Tribunalul Braşov au decis anularea dreptului de proprietate deţinut de Carmen Iohannis, Georgeta Lăzuca (mama lui Carmen Iohannis) şi Ioan Baştea. Familia Iohannis a depus apel la decizia respectivă, dar Curtea de Apel Braşov a respins acest apel, joi, şi a menţinut decizia iniţială. Iar actuala decizie este definitivă, astfel că membrii familiei Iohannis trebuie să-şi ia adio de la imobilul care le-a adus peste 320.000 de euro.

Este al doilea imobil pe care Klaus şi Carmen Iohannis îl pierd după un scenariu asemănător, astfel că cei doi au mai rămas cu doar cinci case deţinute în Sibiu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version