Klaus Iohannis, preşedintele României, i-a primit miercuri, la Cotroceni, pe reprezentanţii Băncii Mondiale la Bucureşti.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatvnet

Delegaţia oaspete este condusă de Cyril Muller, vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală.

Înainte de a se întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, reprezentanţii Băncii Mondiale au încheiat un memorandum cu Guvernul României, reprezentat de premierul Dacian Cioloş şi de Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene.

Graţie memorandumului respectiv, Banca Mondială şi-a asumat posibilitatea de a continua să acorde servicii de asistenţă tehnică instituţiilor publice româneşti până în 2023.

Cu această ocazie, Cyril Muller a ţinut să precizeze că “situaţia economică a României este mult mai bună decât în urmă cu cinci ani, iar Banca Mondială va sprijini Executivul în continuarea reformelor structurale şi de modernizare a administraţiei publice”.

În schimb, Aura Răducu a anunţat că “acordul se va finanţa din programele europene” şi a ţinut să sublinieze că “este al doilea memorandum încheiat în acest context cu Banca Mondială, după cel din 2012, când s-au încheiat 26 de acorduri de finanţare pentru 20 de instituţii pe o sumă totală de aproximativ 32 de milioane de euro”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version