Klaus Iohannis, președintele României, primește, miercuri dimineața, vizita omologului său bulgar Rumen Radev.

Principalul scop al întâlnirii îl reprezintă aprofundarea dialogului politic româno-bulgar pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale, europene și internaționale.

Conform unui comunicat de presă dat de Administrația Prezidențială, cei doi şefi de stat vor discuta despre modalităţi concrete de coordonare pentru promovarea intereselor şi obiectivelor comune în cadrul UE. “Aprofundarea dimensiunii europene a relaţiei bilaterale este cu atât mai importantă cu cât Bulgaria şi România vor deţine Preşedinţia Consiliului UE, în Semestrul I din 2018, respectiv în Semestrul I din 2019”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

În cadrul vizitei, se va discuta şi despre cooperarea în cadrul NATO şi provocările de securitate în regiunea Mării Negre, Vecinătatea Estică, respectiv cooperarea la nivel regional.

Rumen Radev va sta mai multe zile în România. Joi, el și Iohannis vor participa la deschiderea Forumului de afaceri România-Bulgaria. Cu această ocazie, se va discuta despre dezvoltarea relațiilor economice și cooperarea sectorială în domenii precum energia și transporturile.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version