ALDE o propune, iar premierul Viorica Dăncilă o acceptă pentru șefia Ministeruui de Externe, în locul lui Teodor Meleșcanu, pe Ramona Mănescu (migrată de la PNL), fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta, care i-a succedat pușcăriașului Relu Fenechiu – și el liberal.

Căsătorită cu Rareș Mănescu, fostul primar PNL al Sectorului 6 (și provenit dintr-o familie istorică de liberali) – care migrat și el la ALDE, în iulie 2018 -, Ramona a refuzat să demisioneze în februarie 2014, în urma lipsei de reacție la tragedia din Munții Apuseni. Atunci au murit pilotul Adrian Iovan şi medicul rezident Aurelia Ion, iar alți doi medici chirurgi ar fi avut aceeași soartă, dacă un grup de localnici nu ar fi pornit în căutarea lor, găsindu-i după 6 ore lângă epava avionului, abandonați de autorități.

Ea a demisionat, totuși, trei săptămâni mai târziu, când s-a retras PNL de la guvernare (26 februarie 2014), rupând USL (PSD-PNL-PC).

Ramona Mănescu a susţinut că nu era nevoie să convoace Comitetul Ministerial de Urgenţă şi că nu are nimic să-şi reproşeze pentru modul cum a reacţionat la accidentul aviatic din Apuseni

“Ce-aţi vrea să-mi reproşez? Să-mi spună cineva să-mi dau demisia şi vedem… Nu mă simt vizată. (…) Mie mi s-a părut că s-a exagerat foarte mult, nimeni nu a vrut să asculte poziţiile experţilor, s-a creat aşa, o părere… Acuzăm oameni fără fundament”, declara ea în 4 februarie 2014.

Acum, purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, crede că episodul a fost uitat. El l-a amenințat public pe președintele Klaus Iohannis, luni, să nu respingă numirea lui Mănescu.

”Sperăm ca această propunere pe care o va face Viorica Dăncilă să aibă un răspuns rapid din partea președintelui așa cum prevede Codul Administrativ, 10 zile. Avertizăm că în cazul în care refuză. președintele se va afla în situația unui conflict juridic și Curtea Constituțională va tranșa situația”, a declarat Vosganian la finalul ședinței conducerii ALDE, la care Tăriceanu a lipsit.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, tot luni, după CEX, că o va propune pe Ramona mănescu la șefia Externelor. vom vedea dacă președintele Klaus Iohannis a uitat de episodul Apuseni.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version