Ministrul Justiției, Tudorel Toader se dezice de PNL, după ce a fost lansat pe vremuri de liberalul de frunte – actual condamnat penal -Relu Fenechiu și votat în Camera Deputaților pentru funcția de judecător al Curții Constituționale a României (CCR), pe care a deținut-o timp de 10 ani, cu un an în plus față de cât prevede legea.

Toader, a scris miercuri noapte pe Facebook că, în 2016, a refuzat oferta făcută de PNL de a candida din partea partidului condus atunbci de Alina Gorghiu pentru un mandat de senator sau deputat.

”Nu am „negociat” demnitatea de ministru al justiției cu reprezentații PNL sau din altă formațiune politică. În toamna anului 2016 am declinat propunerea primită, în mod repetat, de la conducerea partidului, de a candida pentru un post de deputat sau senator. Îmi era oferită prima poziție pe lista de candidați, de la deputați sau senatori, din Iași sau din Vrancea”, a scris Toader pe Facebook.

“Am acceptat propunerea primită din partea alianței de guvernare, de a prelua portofoliul de la Ministerul Justiției!”, a adăugat el.

Toader a fost numit ministru al Justiției începând cu luna februarie 2017, la propunerea ALDE, după demisia lui Florin Iordache, autorul scandaloasei OUG 13, care a stârnit ele mai mari proteste de stradă din perioada post-decembristă.

Toader a fost judecător la Curtea Constituțională din anul 2006 până în 2016, fiind numit de Camera Deputaților la propunerea PNL, partid care atunci era condus de Călin Popescu Tăriceanu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version