Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, nu a băgat frica doar în aleşii neamului ci i-a impresionat şi pe străini cu succesul înregistrat în fruntea instituţiei anticorupţie.

kovesi

Astfel că jurnaliştii americani de la Politico au implicat-o într-un top al celor mai influenţi oameni din Europa la acest moment.

Şefa DNA este lăudată că a ajuns procuror general la doar 33 de ani, şefa DNA la doar 40 de ani, dar mai ales că a dat iama în politicieni, trimiţând nume grele pe lista neagră precum fostul ministru Elena Udrea, fostul premier Victor Ponta, Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, sau Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

De asemenea, cei de la Politico susţin că adevărata imagine a corupţiei din România poate fi dată de reuşitele Laurei Codruţa Kovesi din acest an, când şefa DNA a trimis în judecată 14 foşti sau actuali guvernanţi, patru miniştri, pe premierul Victor Ponta şi cel puţin 10 primari ai unor oraşe importante.

Astfel, Laura Codruţa Kovesi a ajuns pe locul 21 în topul celor mai influenţi oameni din Europa. Ierarhia este, însă, dominată de premierul Ungariei, Viktor Orban.

Orban este lăudat pentru modul curajos în care a decis să-şi apere ţara când a venit vorba de problema imigranţilor. Premierul Ungariei nu a ezitat să ridice garduri la graniţe şi să-i atace pe imigranţi cu tunuri cu apă, pentru a-şi proteja conaţionalii.

Le-a reamintit şefilor UE că “să-mi apăr graniţele este o responsabilitate naţională” şi a reuşit să o facă fără să încalce legile Uniunii Europene, spre deosebire de Franţa, Italia sau Grecia.

Este considerat inventatorul unui nou stil politicienesc şi este omul care a pus pe jar întreaga suflare din Uniunea Europeană.

Viktor Orban este urmat în clasamentul celor mai influenţi oameni din Europa de politicianul danez Margrethe Vestager, comisar european responsabil cu Concurenţa, şi de Nicola Sturgeon, actualul premier al Scoţiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version