Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

Legea pensiilor a primit votul final. Bucura-Oprescu: „Sursa de finanțare este fix aceeași care a fost tot timpul”. Ciolacu: „Suma o vom stabili la buget”

Legea pensiilor a primit votul final, luni seară, în Camera Deputaților, după ce a primit amendamente la Comisia pentru muncă, pe reopede înainte.

S-au înregistrat 199 de voturi „pentru”, 39 de voturi „împotrivă” şi 17 abţineri.

Săptămâna trecută, Senatul a adoptat acest proiect, care prevede că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat după vot, asaltată de jurnaliști cu întrebări fiind sursa de finanțare pentru anul 2025 – anul viitor fiind unul electoral, astfel că vor fi găsiți bani -,  că „sursa de finanțare este fix aceeași care a fost tot timpul”, iar „impactul bugetar este de 0,6% pentru 2024”, și că „bugetul urmează să fie făcut”.

Ea a încercat să insiste pe faptul că pensiile vor fi majorate la 1 ianuarie cu 13,8%, dar a fost atenționată că aceea este indexarea cu rata inflației. Apoi s-a fofilat rapid, refuzând să mai răspundă întrebărilor.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la rândul său, după vot, la Parlament: „Nu vom ajunge la 9,4 din PIB pentru că va crește bugetul. La pensiile speciile nu cresc pentru că se merge pe contribuție. Pensiile anul viitor se vor mări de două ori. Statul român trebuie să asigure această resursă. Vom veni cu toată suma când vom stabili bugetul”.

Download (PDF, 1.66MB)

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv