Majoritatea PSD-PNL-UDMR din Camera Deputaţilor – for decizional – a adoptat, marţi, legea de modificare a datei alegerilor preşedintelui României, astfel încât scrutinul va fi devansat cu două luni, cu primul tur pe 15 septembrie și al doilea pe 29 septembrie.

S-au înregistrat 183 de voturi „pentru”, 84 „împotrivă” şi o abţinere.

Cu cel puţin 75 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabileşte data alegerilor prin hotărâre”, prevede un amendament.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a acuzat: „PSD roşu şi PSD galben v-aţi dat mâna să călcaţi în picioare democraţia. Modificaţi legile electorale în an electoral”.

Deputatul AUR, Georgel Badiu, a reclamat că „se modifică regulile în timpul jocului”. „Domnilor de la PSD, PNL, UDMR, trişaţi din punct de vedere politic, căutaţi să folosiţi atât Parlamentul, cât şi Guvernul şi CCR-ul în interesul propriei camarile. Este inadmisibil să modificaţi regulile în timpul jocului”, a arătat el.

Ludovic Orban a spus și el că „există lipsă de democraţie şi de respect faţă de cetăţeni”.  „Nu înţeleg de ce dezbatem un proiect de lege care nici măcar nu e asumat de PSD şi de PNL şi nu înţeleg cum UDMR, aruncat cu surle şi trâmbiţe de la guvernare, vine să facă jocul PSD şi PNL, astfel încât să mascheze intenţia clară a PSD şi PNL de fraudare a alegerilor din acest an”, a spus el.  

Deputata PSD Oana Florea i-a ironizat pe opozanți: „Dreapta unită o să rămână uimită când o să vadă rezultatul alegerilor”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version