Legea privind excluderea avizuluiConsiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) la numirea șefului Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) a fost promulgată, vineri, de președintele Klaus Iohannis, în ciuda faptului că a criticat această decizie a Parlamentului.

De altfel, legea a fost contestată de senatorii PNL la Curtea Constituțională, însă acest for a respins obiecția de neconstituționalitate.

Administrația Prezidențială informează că șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG nr. 76/2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne.

În forma propusă de Guvern, directorul general al DGPI era definit ca fiind cadru militar în activitate, numit în funcție prin decizie a premierului la propunerea ministrului de Interne, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Senatul, în calitate de for decizional, a modificat însă actul normativ în sensul că directorul general al DGPI este numit și eliberat din funcție de către ministrul de Interne.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version