Liderii Partidului Social Democrat s-au sesizat, după ce au apărut semnale că actualul Guvern nu intenţionează să mizeze pe Legea Salarizării în formula lăsată de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb.

dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a participat, miercuri, la şedinţa Biroului Permanent Naţional al Partidului, iar după aceea a anunţat şi el că “dacă actualul Guvern nu îşi asumă Legea Salarizării, în formula lăsată în minister de doamna Rovana Plumb, cu toate avizele din interiorul ministerului, este foarte posibil să-l promovăm noi printr-o iniţiativă legislativă”.

Liderul PSD a mai anunţat că “nu suntem de acord să nu se discute despre această lege. Ne dorim ca pe această lege să existe o dezbatere serioasă între toate forţele politice şi nu numai cu menţiunea că acest proiect are în spate negocieri finalizate cu toţi partenerii sociali, atât sindicate, cât şi asociaţiile autorităţilor locale”.

Dragnea nu exclude posibilitatea ca proiectul Legii Salarizării, în varianta întocmită de echipa fostului ministru al Muncii, Rovana Plumb, să ajungă în Parlament până la finalul anului. Legea trebuia să fie gata până la 15 octombrie, dar în legătură cu această problemă Liviu Dragnea spune că “negocierile cu toate sindicatele şi cu toate instituţiile au durat foarte mult. Dar mai bine ar fi ca doamna Plumb să spună public care au fost motivele pentru care s-a întârziat, pentru că ne-a întârziat şi pe noi”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version