“După ce PMP și-a văzut sacii UNPR în căruța proprie și a făcut pragul electoral cu votanții UNPR, fuziunea se pregătește să fie denunțată de președintele Băsescu!”, acuză el.

Deputatul Valeriu Steriu, președintele Executiv al PMP, părăsește partidul lui Traian Băsescu pentru a se înscrie în PSD.

Anunțul a fost făcut marți de Steriu, care a ajuns în PMP în urma fuziunii prin absorbție a UNPR cu partidul lui Băsescu.

Mesajul său de pe Facebook este unul extrem de acuzator la adresa lui Băsescu:

“După ce PMP și-a văzut sacii UNPR în căruța proprie și a făcut pragul electoral cu votanții UNPR, fuziunea se pregătește să fie denunțată. Cred că asta spune mai multe despre PMP decât despre UNPR.
Președintele Băsescu a făcut acest anunț clar și răspicat, la ședința Comitetului Executiv Național de acum o săptămână. Congresul PMP de pe 16 iunie va deschide lucrările cu acest denunț, care este primul punct pe ordinea de zi.
Se pare că abia așteptau să scape de noi toți, după ce, unul câte unul, oameni de mare valoare din UNPR precum Cristian Diaconescu sau Ion Toma, au plecat sau au fost îndepărtați. După ce Congresul PMP va accepta această propunere, practic se validează despărțirea oficială a celor două partide. (…)
Pentru cei care se vor grăbi să ridice piatra: nu, nu părăsesc corabia pe vreme de furtună. Sunt ultimul care părășește o navă în aflată în derivă, al cărei căpitan refuză să o mai conducă”.

Alți 4 uneperiști vor face aceeași mișcare, potrivit unor surse politice.

Ion Tabugan a anunțat deja pe 22 mai ca părăsește PMP și devine independent, astfel că va trece fără probleme la PSD – voturile sale fiind acordate acesti partid. 

Senatorul PMP Ioan Iustin Talpoș a trecut la PSD. Anunțul a fost făcut marți pe Facebook de liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

În schimb, deputatul Cristian Sefer susține, într-o postare pe Facebook, că nu și-a exprimat intenția de a demisiona din PMP:

“Având în vedere informațiile apărute recent în mass-media se impun două precizări: Nu am discutat cu nimeni referitor la trecerea mea la un alt grup parlamentar. Nu mi-am exprimat sub nici o formă intenția de a demisiona din PMP”. 

Liviu Dragnea încearcă din răsputeri să-i înlocuiască pe cei 11 parlamentariPSD care au migrat la partidului Victor Ponta, Pro România. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version