Aruncat în luptă de PNL Bucureşti pentru Primăria Capitalei, Cristian Buşoi a mers din greşeală în greşeală.

busoi

UPDATE: Cristian Buşoi se declară nevinovat şi susţine că a respectat toate regulile academice. Mai mult, Buşoi susţine că cei cu care a colaborat pot depune mărturie în favoarea lui “pentru că am făcut zeci de interviuri cu foşti miniştri ai Sănătăţii şi am studiat programre de guvernare”.

 

Mai întâi a fost acuzat că este cel mai plat politician posibil. Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, chiar susţinea la un moment dat că îl depăşeşte pe Buşoi în sondaje şi doar dacă anunţă că se gândeşte să candideze pentru Primăria Capitalei.

Ulterior, Buşoi şi-a dat cu stângul în dreptul, respectiv în momentul în care visa ca în Bucureşti să existe cel mai mare spital din Europa de Est, fără să precizeze de unde s-ar face finanţarea pentru o asemenea lucrare.

Nu în ultimul rând, după ce au apărut semnale că e posibil ca PNL să se răzgândească şi să-l arunce în luptă pe Cătălin Predoiu, Buşoi a recunoscut că “această candidatură a mea nu este una definitivă”.

Vineri, Buşoi a suferit o nouă lovitură, iar surse din politică susţin că acestea vin tocmai pe fondul dorinţei PNL de a-l înlocui în lupta pentru Primăria Capitalei cu Predoiu.

Concret, europarlamentarul Cristian Buşoi este acuzat că şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Cei de la contributors.ro susţin că Buşoi a făcut preluări din lucrări semnate de Andrei Ţăranu, Alina Mungiu Pippidi, Cristian Vlădescu sau Francis Demier, fără a citat sursa. Iar concluzia este că “în cadrul tezei analizate, un procent alarmant din text îl constituie preluările din alte surse, citate corespunzător sau nu. Este evident că autorul cunoaşte rigorile citării – căci în anumite cazuri citează corect – cu toate acestea, în numeroase rânduri, transcrie textul din alte surse, fără să utilizeze ghilimele, apoi numeşte cu nonşalanţă sursa, ca şi cum ar încerca să se absolve de greşeală”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version