Deputatul ALDE Varujan Vosganian – care a scăpat de urmărirea penală a procurorilor DIICOT în dosarul Romgaz numai grație votului colegilor săi din Senat în mandatul trecut, însă de anul trecut se reface ancheta – așa că nu va scăpa -, a comandat un control al ANAF asupra averii adunate de preşedintele Klaus Iohannis.

iohannis

Varujan și-a amintit, brusc, de informaţiile apărute în presă încă din campania electorală de dinainte de alegerile prezidenţiale din 2014, când Iohannis anunţa că şi-a cumpărat şase case în Sibiu cu banii adunaţi de el şi de soţia sa din meditaţii.

Acum, Vosganian a solicitat ca ANAF-ul să verifice modul în care preşedintele a adunat banii în perioada respectivă. El spune că “trebuie să aflăm şi noi dacă preşedintele a făcut sau nu evaziune fiscală”.

Vosganian este convins că Iohannis nu a declarat la Fisc banii încasaţi din meditaţii, iar ANAF-ul vrea să verifice acest lucru acum.

Însă conform news.ro, Iohannis a anunţat luni seara, prin intermediul oamenilor săi din Administraţia Prezidenţială, că nu are emoţii în legătură cu acest control şi că atât el, cât şi soţia sa, Carmen Iohannis, şi-au plătit toate taxele şi impozitele datorate statului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version