Liderii Partidului Social Democrat au decis, luni seara, retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose.

Este al doilea premier la care PSD renunță în mai puțin de un an și totul după ce Tudose s-a luat în coarne cu una dintre favoritele lui Liviu Dragnea, președintele PSD, respectiv cu Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Cum era de așteptat, rivalii politici au profitat de ocazie și au atacat în termeni duri momentul.

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, susține că “PSD a ajuns în această situație, de a-și demite doi premieri într-un an, pentru că încă nu au găsit în interiorul partidului sluga perfectă pentru Liviu Dragnea”.

Orban consideră că singura soluție de a ieși din această criză este organizarea de alegeri anticipate și anunță că “vom discuta marți ce este de făcut și ne vom consulta și cu președintele Klaus Iohannis. Cred că singura soluție bună în acest este să ne întoarcem la cetățean, prin intermediul alegerilor anticipate, dar nu știu dacă este posibil. Oricum, dacă mai este vreun PSD-ist dispus să preia mandatul de premier în condițiile astea înseamnă că nu are toate țiglele pe casă. Este clar că PSD este într-o gravă criză și acționează din rațiuni străine interesului României”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version