Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 au decis, vineri, să admită solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi să redeschidă dosarul “Demisia în cinci minute”.

basescu 3

Este vorba despre dosarul din 2007, în care Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, era urmărit penal pentru fals în declaraţii.

În aprilie 2007, Băsescu susţinea că va demisiona în cinci minute dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie. Ulterior, preşedintele României s-a răzgândit, chiar dacă Parlamentul a votat suspendarea sa.

Ulterior, mai multe persoane l-au acuzat pe Băsescu de fals în declaraţii, iar Parchetul General a deschis un dosar penal, dar l-a suspendat în condiţiile în care Băsescu beneficia de imunitate prezidenţială.

După ce Băsescu a predat mandatul de preşedinte s-a solicitat redeschiderea dosarului, iar magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 au decis vineri, definitiv, că dosarul trebuie redeschis, deci Băsescu trebuie urmărit penal pentru fals în declaraţii.

Asta deşi fostul preşedinte al României a precizat în mai multe rânduri că “dosarul este redeschis la cererea Parchetului General, ca urmare a unei reclamaţii făcute de un domn din Craiova, în 2007. Mi se reproşează că am făcut declaraţia politică legată de demisia în cinci minute, dar eu am revenit în aceeaşi zi anunţând că nu mai demisionez. Însă înainte de a cere redeschiderea dosarului, Parchetul General trebuia să studieze Constituţia şi deciziile CCR. Nu au avut timp să citească. Asta e. Mergem la Parchet cu Constituţia şi deciziile CCR care dau deplină libertate preşedintelui României la declaraţii politici, atitudini, poziţii, exprimarea unor puncte de vedere care vizează nu doar ţara, dar şi pe el însuşi”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version