Președintele Klaus Iohannis l-a numit pe George-Gabriel Bologan consilier prezidențial în locul lui Bogdan Aurescu, luând această decizie extrem de rapid, spre deosebire de cea privind Serviciul Romând de Informații (SRI) unde preferă o conducere militară în locul unui director civil, după demisia lui Eduard Hellvig în urmă cu 6 luni.

Mai mult, Iohannis a pregătit în avans înlocuirea lui Bogdan Aurescu: pe 23 ianuarie a semnat decretul privind rechemarea lui George-Gabriel Bologan din calitatea de ambasador în spania.

O săptămână mai târziu, pe 30 ianuarie, preşedintele Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea lui Bogdan Aurescu din funcţia de consilier prezidenţial pentru politică externă, începând cu data de 1 februarie.

George-Gabriel Bologan a fost numit de Iohannis ambasador al României în Italia din 2016 până în 2022, apoi ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Spaniei.

Iohannis, la 6 luni de la demisia lui Hellvig: „SRI nu are director civil, dar funcţionează impecabil cu generalul Ionescu”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version