“Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE” – comunicat.

George Maior, ambasadorul României în SUA, a fost chemat la explicații în centrala Ministerului de Externe după ce a declarat că scrisoarea lui Rudolph Giuliani a fost rezultatul lobby-ului făcut de personaje care au avut probleme cu justiția.

 

Iată ce a declarat Maior luni, la reuniunea anuală a diplomației române:

“Domnul Giuliani este un personaj spumos şi combativ în discuţiile din SUA. Nu ştiu dacă mai este avocatul domnului Trump, în orice caz este expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia”.

Rudolph Giuliani, fost primar al New York-ului și actual avocat și consultant, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care îi cere pe față: “O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzaţi şi condamnaţi ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenţi care au fost trimişi la închisoare”.

Iată comunicatul MAE transmis luni după-amiază:

”Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE.

Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat.

Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state.

Reamintim că liniile de acțiune ale amabasadorilor sunt agreate la nivelul instituțiilor din România și orice abatere va atrage răspunderea acestora, conform procedurilor în vigoare. În acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicații în Centrala MAE.

Rudy Giuliani ne bate obrazul: ‘Protocoalele promovate de Kovesi și Maior subminează statul de drept’
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version