Marian Neacșu, secretarul general al PSD, a orchestrat luni dimineață un grup de susținători veniți pentru șeful lor, Liviu Dragnea, în fața sediului DNA, pentru a-l aplauda și a-și arăta adeziunea în timp ce acesta era audiat.

sursă foto Agerpres

Printre cele câteva zeci de persoane care au sisțit nevoia să-l aplaude pe Liviu Dragnea la intrarea în DNA au fost vicepremierul Paul Stănescu, dar și deputații Claudiu Manda – președintele Comisiei de control SRI, iubitul Olguței Vasilescu, care are și ea două dosare în ancheta DNA – și Andreea Cosma – judecată, de asemenea, într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție.

Secretartul general al PSD acuză DNA că nu respectă rezultatul alegerilor parlamentare din decembrie 2016: “De când PSD a câștigat alegerile, Liviu Dragnea a devenit cea mai hăituită persoană din România. Credem că este încă o formă de denaturare a rezultatului alegerilor”.

Neacșu a afirmat că demersul susținătorilor lui Dragnea nu este o formă de presiune.

“Nu mi se pare că este în impas (Liviu Dragnea, n.r.), dar mi se pare corect ca în momentul în care un bun coleg de-al nostru – și nu este vorba de orice coleg, ci de președintele partidului – trece printr-un moment greu, pentru că o chemare la o instituție a statului de factura asta nu este un moment ușor pentru nimeni, mi s-a părut normal să venim să-i acordăm mesaj de susținere”, a spus Neacșu.

El susține că Liviu Dragnea nu are cunoștință despre acțiunea de susținere a sa: “Aș spera că nu are motive de îngrijorare. (…) Nu știu ce calitate are, probabil că și domnia sa va afla în ce calitate este chemat aici. (…) Ne-am întâlnit ieri la manifestarea tineretului social-democrat și acolo am decis ca astăzi să fim prezenți alături de președintele nostru”.

Întrebat despre cum crede că acțiunea membrilor PSD va fi privită în exteriorul țării, Neacșu a răspuns că manifestarea nu poate fi catalogată ca o formă de presiune.

“Care este problema la Comisia Europeană, la Bruxelles? Faptul că noi am venit să susținem președintele nostru, care în momentul acesta va veni să se prezinte în fața unui organ de cercetare, nu văd nimic anormal în lucrul asta. Nu e niciun fel de presiune, noi vom avea o manifestare cât se poate de liniștită și de pașnică”, a explicat Neacșu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version