Ministrul Justiției, Raluca Prună, a risipit misterul numitrii lui Marius Vulpe în funcția de director interimar la Administraţia Penitenciarelor.

inchisoare, penitenciar, puscarie - foto MJ Cristian Movila

“E director de penitenciar numit prin concurs din 2006, e lucru extrem de rar în sistemul penitenciar, unde directorii de penitenciare sunt delegaţi din 6 în 6 luni, depind de conducerea centrală a ANP. Îmi imaginez că, depinzând de fiecare delegare, de cel care te deleagă, nu poţi face ce poţi face ca în timpul unui mandat”, a declarat Prună joi seară, la digi24.

“E o persoană care conduce un penitenciar greu, unde avem toate cele patru regimuri de detenţie, foarte aglomerat dar nu din vina lui, ci pentru că a preluat buna parte din numărul celor aflaţi în detenţie la Bacău – acolo se lucrează pentru reabilitare, de multă vreme. Fiind la Iaşi, am văzut că are o bună cooperare cu ONG-urile locale, care lucrează în mod constant cu deţinuţii. Am mers din cameră în cameră, ca în multe penitenciare şi acolo absolut toată lumea îl cunoştea”, a explicat Raluca Prună.

Despre cererea intempestivă de pensionare a lui claudiu Bejan, șeful Penitenciarelor, Prună susține că a surprins-o și pe ea.

Am fost anunţată pe 11 iulie că intenţionează să plece la pensie pe 1 august. E o chestiune privată. Şi pentru mine a venit brusc, nu vreau să speculez. Şi eu am aflat pe 11 iulie, când protestele deja începuseră, am luat act de această decizie, am făcut o videoconferinţă cu toţi directorii de penitenciar şi am numit o conducere interimară. Am decis să îl pun pe Marius Vulpe, interimar. Vine de la penitenciarul Iaşi, nu de acolo au început protestele”, a spus ministrul.

Bejan a fost numit în funcție, fără concurs, în anul 2013, de premierul de atunci Victor Ponta, iar Raluca Prună i-a cerut demisia în ianuarie, însă acesta a refuzat să plece de bunăvoie.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version