Cel puţin cinci persoane au murit şi 40 au fost rănite în urma unui atac cu iz terorist produs miercuri după-amiaza la Londra.

Din păcate printre victime se află şi doi cetăţeni români, turişti, bărbat şi femeie. Dacă bărbatul a suferit răni uşoare şi a fost deja externat, femeia este în stare gravă, suferind numeroase leziuni după ce maşina care a intrat în mulţimea de pietoni de pe Podul Westminster a proiectat-o în Tamisa.

Cum era de aşteptat, politicienii români nu au întârziat cu mesajele de solidaritate transmise atât victimelor de cetăţenie română, cât şi poporului britanic.

Klaus Iohannis, preşedintele României, a scris pe contul său de Twitter următorul mesaj: “Sunt alături de românii răniţi în atacul teribil din Londra şi de toţi cei afectaţi. Condoleanţe familiilor victimelor. RO solidară cu UK”.

Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a precizat şi el că “în urma atacului terorist care a avut loc la Londra îmi exprim întreaga solidaritate cu poporul şi guvernul britanic. Faptul că atacul a avut loc lângă clădirea Parlamentului, simbol al democraţiei şi pluralismului, arată că a fost îndreptat împotriva valorilor care stau la baza statelor europene moderne, ceea ce îl face cu atât mai condamnabil. Transmit condoleanţe familiilor victimelor şi sper că toate persoanele rănite în atac, în particular cetăţenii români răniţi, beneficiază de cea mai bună îngrijire şi asistenţă medicală. Am încredere că Guvernul României monitorizează cu atenţie evoluţia situaţiei, inclusiv în ceea ce priveşte eventualitatea apariţiei unor noi date privind cetăţeni români afectaţi de atac, precum şi pentru oferirea de asistenţă consulară tuturor cetăţenilor români afectaţi de tragicele evenimente”. 

Premierul Sorin Grindeanu a ţinut să dea asigurări că “sunt informat permanent despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra. Miercuri seară am avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie, care m-a informat în legătură cu demersurile făcute de ambasadă pentru sprijinirea românilor afectaţi. Ne exprimăm solidaritatea cu poporul şi guvernul britanic şi condamnăm ferm orice act terorist”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version