Așa cum ne-au obișnuit după fiecare catastrofă (prăbușirea avionului în Apuseni, incendiul din Colectiv), autoritățile apelează la heirupism, pentru ca apoi să nu găsească niciun vinovat.

carmen dan , arafat

Actualul ministru de Interne, Carmen Dan, a ordonat sâmbătă seară  “intensificarea controalelor” după incendiul care a mistuit clubul Bamboo – lăsat să funcționeze fără autorizație de inspectorii ISU București, care doar i-au amendat pe patroni.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, care a evitat să spună că lui Raed Arafat, șeful Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), i-a adresat ministrul ordinul.

“Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a dispus ca începând chiar din această seară să se intensifice controalele și verificările la toate imobilele în care se desfășoară activități cu public numeros. De asemenea, vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții demararea unui control tematic care să verifice aplicarea legii în domeniu, pentru acest tip de construcții. Pentru acest lucru, se vor forma echipe mixte constituite din reprezentanți ai structurilor MAI și ai Inspectoratului de Stat în Construcții”, a precizat Dajbog.

“Departamentul pentru Situații de Urgență recomandă persoanelor care au fost în club să se prezinte la unitățile de primiri urgențe la apariția oricăror simptome care ar putea avea legătură cu incendiul. Situația este în dinamică până la finalizarea cercetărilor la fața locului. Președintele și premierul au fost informați cu privire la măsurile dispuse și la acțiunile desfășurate”, a adăugat Monica Dajbog.

Raed Arafat a evitat să apară public să facă acest apel. Sâmbătă se împlinesc 3 ani de la catastrofa din Apuseni, fără ca ancheta să fie finalizată. În 21 ianuarie 2014, subalternii lui Arafat au bâjbâit peste 8 ore după victimele din avionul prăbușit, găsite până la urmă de niște localnici.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version