La trei luni și jumătate de la dispariția fostului deputat Sebastian Ghiță, scăpat de polițiștii care îl filau chiar înainte de a fi arestat preventiv, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marți că sunt mobilizate “resurse importante” pentru verificarea informațiilor legate de Sebastian Ghiță și locul în care el se află.

“Noi nu precupețim niciun efort și în continuare suntem mobilizați. Avem importante resurse alocate pentru verificarea informațiilor, localizarea lui Sebastian Ghiță. Lucrurile astea se întâmplă cu sprijinul partenerilor interni și internaționali și sunt (…) sub coordonarea strictă a procurorului de caz”, a afirmat ministrul, la Palatul Parlamentului.

Întrebată dacă infirmă unele informații apărute în media potrivit cărora Ghiță ar fi fost deja localizat, ministrul a răspuns că astfel de lucruri nu pot fi făcute publice de MAI.

“Procurorul de caz e cel care dă acceptul și face comunicările în acest dosar penal”, a spus Carmen Dan.

Sebastian Ghiță a dispărut în seara de 19 decembrie 2016, chiar în ziua în care și-a încheiat mandatul, după ce și-a pierdut imunitatea parlamentară nefiind reales la scrutinul din 11 decembrie.

De atunci el a trimis mai multe inregistrări video în care apăreau imagini dintr-un concediu petrecut cu Florian Coldea, prim-adjunctul șefului SRI, însă după ce acesta a solicitat trecerea în rezervă și pensionarea Ghiță nu a mai dat niciun semn.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version