Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova, pentru care  președintele Klaus Iohannis a respins deocamdată remanierea cerută de PSD, a mers luni în inspecție pe șantierul celor 3 km de autostradă ce va conecta Bucureștiul de A3.

Șova l-a acuzat pe constructor că este leneș și l-a amenințat cu penalități.
 
“Sunt nemulțumit de modul în care antreprenorul de pe acest lot își îndeplinește obligațiile și nu numai aici, ci și pe segmente de cale ferată și pe alt segment de autostradă unde mai are contract cu Compania de Drumuri și sunt dispus, până în ultima zi de mandat, să iau cele mai severe măsuri împotriva acestui antreprenor, care de fapt nu minte compania, nu minte ministerul, îi minte pe români”, a declarat Lucian Șova.
 
Întrebat dacă firma contractantă a mai fost penalizată, ministrul a spus: “Este penalizat. Penalitățile curg. Eu am informații de la companie că notificările privind penalitățile de întârziere au fost făcute. Sigur că ele se vor încheia în ziua în care segment de autostradă va putea fi folosit. Până atunci calculăm. (…) Am informații generale că ar fi vorba de 0,1% pe zi de întârziere”.
 
“Au întâmpinat probleme de lene și de slabă organizare”
 
Lucian Șova l-a acuzat de lene pe constructor, atunci când a fost întrebat dacă antreprenorul a întâmpinat vreo problemă:
 
“Au întâmpinat probleme de lene cred și de slabă mobilizare, pentru că de mai bine de cinci luni, cel puțin, nu au mai întâmpinat nicio barieră administrativă (…) S-au plâns de faptul că erau niște stâlpi de la Electrica pe care trebuiau să îi mute și îi încurcau, dar acest lucru nu înseamnă că aici nu ar fi trebuit să fie gata alocarea încă de astă vară”.
 
Întrebat de ce abia acum a venit pe șantier să amenințe constructorul, Șova a replicat: “Acum 2 luni n-am avut dovezi, am avut speranțe. Acum pot să spun că am și dovezi”. El susține că a fost în repetate rânduri pe șantierele de autostrăzi, dar nu cu presa.
 
Două segmente de 30 de km, la recepție
 
Ministrul Transporturilor a mai spus că pentru două segmente de autostradă, în lungime de circa 30 de km, sunt făcute notificările de recepție, în condițiile în care la început de mandat a promis 60 de kilometri de autostradă care vor fi dați în folosință.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version