Cu argumentul că “fenomenul a scăpat de sub control”, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, vrea eliminarea din lege a prevederii care îi salvează de după gratii pe deţinuţii scriitori.

pruna

“Constatând că fenomenul este complet scăpat de sub control, am decis să propun o Ordonanţă de Urgenţă pentru a abroga dispoziţia respectivă din lege. Ordonanţa va fi promovată în prima şedinţă de Guvern din februarie. Însă voi face o consultare publică pentru că legea obligă ca la orice fel de act normativ să existe o consultare”, a declarat Raluca Prună.

Zeci de deţinuţi celebri şi-au redus din pedepse graţie cărţilor scrise după gratii.

Ioan Niculae sau Mihai Stoica au bătut adevărate recorduri în materie de viteza cu care se scrie o carte, însă informaţiile apărute ulterior au demonstrat că cele mai multe lucrări scrise de după gratii sunt de o calitate cel puţin îndoielnică.

Totuşi, legislaţie în vigoare le permite puşcăriaşilor să-şi diminueze pedepsele cu câte o lună pentru fiecare carte scrisă în închisoare.

S-au prezentat tot felul de variante şi scenarii însă marţi Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a avut puterea să pună punctul pe “i”.

Gigi Becali, Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Gică Popescu sau George Copos sunt doar câţiva dintre puşcăriaşii celebri care au beneficiat de un asemenea avantaj.

Totuşi, marţi, procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie au deschis din oficiu un dosar penal în acest caz şi fac verificări privind favorizarea făptuitorului. Mai mulţi profesori universitari sunt bănuiţi că au primit favoruri pentru a gira cărţile scrise de puşcăriaşii celebri.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version