Guvernul discută în şedinţa de miercuri o ordonanță de modificare a Legii nr 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, astfel încât şoferii să poată presta această muncă numai dacă au cazierul curat.

ciolos guvern 3

Proiectul de ordonanţă a fost promovat de Ministerul Transporturilor şi lansat în dezbatere publică la începutul acestui an.

“Proiectul propus creează temeiul legal pentru Ministerul Transporturilor de a reglementa, prin norme aprobate prin ordin al ministrului, existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere”, se arată în nota de fundamentare a ordonanței.

În actul normativ este prevăzută şi condiția ca practicanții profesiei de taximetrist să nu aibă mențiuni în cazierul judiciar, “fapt ce vine în sensul asigurării siguranței cetățeanului și al practicării profesiei în mod onorabil și legal”.

Pe ordinea de zi a ședinței săptămânale mai figurează un proiect de ordonanță “pentru stabilirea unor măsuri de reorganizare și eficientizare a activității unor structuri ale administrației publice centrale”, precum și o notă referitoare la reducerea sarcinilor administrative și debirocratizarea pentru mediul de afaceri.

Tot miercuri, Executivul ar putea modifica Legea privind performanța energetică a clădirilor, anunță un comunicat al Guvernului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version