Fostul ministru al Justiţiei, în prezent europarlamentar, Monica Macovei îl atacă pe Liviu Dragnea pentru declarațiile date joi agenției Associated Press potrivit cărora lupta anticorupție a mers prea departe și că toți politicienii sunt “acuzați, urmăriți, cercetați și trimiși în judecată”.

foto Facebook Monica Macovei
”Condamnatul Dragnea regretă perioada în care nimeni nu era anchetat la nivel politic (…). Doi: nu s-a trecut la nici o extremă, sunt anchetaţi şi condamnaţi din toate partidele politice. Încercarea de a le transforma în dosare politice deja a eşuat, durează din 2005 şi toată lumea s-a convins că este o minciună. Trei: arată că lui Liviu Dragnea îi este frică de justiţie”, a spus Macovei vineri, la RFI. 

Liviu Dragnea a spus, printre altele, în interviul pentru AP, că “a fost o perioadă de mulţi ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat. S-a trecut în cealaltă extremă, ca cei care sunt în clasa politică să fie toţi acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi şi trimişi în judecată“.

Ulterior, Monica Macovei a scris pe Facebook:

“Înțeleg că Dragnea, condamnat penal, regretă perioada în care nimeni nu era cercetat și anchetat la nivel politic. Noi nu regretăm, tocmai asta am vrut: să avem justiție egală pentru toți, nu numai pentru oamenii de rând, ci să avem și pentru politicieni.
2. Nu s-a trecut la nicio extremă. Sunt anchetați și condamnați din toate partidele politice. Încercarea de a le transforma în „dosare politice” deja a eșuat, durează din 2005 și toată lumea s-a convins că este o minciunăacuzația că sunt dosare politice.
3. Declarația arată că lui Liviu Dragnea îi este frică de justiție.
Așa poate fi interpretată declarația condamnatului Dragnea, potrivit căreia lupta anticorupţie “a mers prea departe în România” şi s-a trecut de la perioada ”când cine era la putere nu era investigat” la „extrema ca cei care sunt în clasa politică să fie toţi acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi şi trimişi în judecată”. Am spus acest lucru și în interviul de la RFI România din această dimineață”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version