Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a criticat laudele premierului Marcel Ciolacu privind intrarea României în Schengen „pe cale aeriană şi maritimă din luna martie 2024”.

„Guvernul PSD-PNL şi Klaus Iohannis aveau obligaţia să continue negocierile pentru o aderare deplină”, dar nu au făcut-o, ci „s-au mulţumit cu puţin”, iar „acum ne vând o înfrângere pe post de victorie”. 

Iată ce a scris Moșteanu pe Facebook:

„România merită în Schengen cu drepturi depline. În timp ce Marcel Ciolacu ne anunţă victorios că intrăm în Schengen doar pe cale aeriană şi maritimă, mii de români stau la cozi la graniţe, după ce şi-au petrecut sărbătorile în ţară.

Şoferii de camioane vor fi forţaţi în continuare să îşi piardă zile la cozi, iar economia va continua să piardă miliarde de euro.

Guvernul PSD-PNL și Klaus Iohannis aveau obligația să continue negocierile pentru o aderare deplină. Nu au făcut-o. S-au mulțumit cu puțin. Acum ne vând o înfrângere pe post de victorie.
România și-a câștigat dreptul de a intra în Schengen. Îndeplinim toate cerințele. Merităm să fim membri Schengen cu drepturi depline. Terestru, maritim, aerian. Dar pentru asta aveam nevoie de Președinte, Premier si ministri care să se lupte pentru noi.”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version