USR și Forța Dreptei au depus, marți, moțiune simplă împotriva deputatului Muncii, Marius Budăi, pe care îl acuză că este „ministrul salvării pensiilor speciale” și „ratării jaloanelor PNRR”.

Moțiunea va fi citită luni, 27 februarie, și va fi votată marți, în plenul Camerei Deputaților.

Deputatul USR Cristian Seidler i-a cerut lui Budăi „să îşi caute un loc de muncă în sectorul privat”.

„Dl Marius Budăi s-a specializat în ratări ale jaloanelor PNRR şi asta costă România miliarde de euro. Dânsul e semnatarul unei ordonanţe de urgenţă prin care România ratează jalonul PNRR referitor la pensiile din pilonul 2, dânsul este semnatarul aşa-numitului proiect de lege referitor la pensiile speciale, o intenţionată ratare a jalonului PNRR referitor la pensiile speciale şi într-o lună România are un jalon pentru intrarea în vigoare a unei noi legi a pensiilor din sistemul public, unde Guvernul, prin ministerul salvării pensiilor speciale, nu a făcut încă nimic, nu a trimis proiectul de lege Parlamentului, deci nu va fi timp suficient pentru procedurile parlamentare, astfel încât acest jalon să fie îndeplinit”, a maispus Seidler.

Deputatul neafiliat Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii în Guvernul Orban și în prezent membru Forţa Dreptei, a acuzat și ea:

„Acolo unde pune PSD mâna, nimic nu se mişcă. Doar câteva vouchere date din două în trei luni, de parcă oamenii mănâncă sau au nevoie de bani din două în trei luni, în loc să le crească pensiile, aşa cum ar fi normal. Un an de zile în care PSD nu a adus puterea de cumpărare a pensionarilor la nivelul inflaţiei, ci, dimpotrivă, le-a crescut pensiile cu un procent sub rata inflaţiei. Un an de zile în care (ministrul Muncii – n.r.) a stat doar în studiourile de televiziune. A ştiut că vine momentul să prezinte publicului un proiect de lege pentru ca pensiile speciale să se apropie de principiul contributivităţii şi s-a ascuns, nu a fost nicio dezbatere publică despre ce se întâmplă cu acest proiect, iar acum nu se grăbesc să îl adopte”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version