Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, a fost respinsă, miercuri, cu 171 de voturi în Camera Deputaților.

Numai 99 de deputați au votat “pentru”, 5 s-au abținut, iar 7 nu au votat, din totalul de 282 de deputați prezenți. 

Asta, în ciuda zvonurilor că deputații PSD vor da de pământ cu Toader, nemulțumiți că nu le-a oferit Ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea, iar în locul lui la șefia Ministerului Justiției va fi numită Carmen Dan.

Astfel, zvonurile privind trântirea la vot a ministrului Justiției chiar de către oamenii condamnatului penal Liviu Dragnea nu s-au confirmat.

Daddy are în continuare majoritate în Camera Deputaților – evident, împreună cu ALDE și cu sprijinul UDMR și al Grupului Minorităților.

Pe de altă parte, Tudorel Toader iese mai puternic din această încercare – asigurată, desigur, de Călin Popescu Tăriceanu -, arătând că premierul Viorica Dăncilă nu îl va remania.

Într-un exercițiu de forță, Toader a sfidat miercuri chiar de la tribuna Parlamantului românii, luându-le apărarea pușcăriașilor și infractorilor de rang înalt care încă nu sunt condamnați.

“Revenirea la normalitate înseamnă să nu mai moară oameni în penitenciare, să nu ne mai condamne CEDO și să oferim despăgubiri. (…) Pentru multele erori, pentru multele achitări de oameni nevinovați, ați văzut vreun procuror sau judecător care să spună că <<Da, am greșit că am trimis în judecată ani de zile sau că l-am condamnat și a stat nevinovat în pușcărie?>> Categoric, nu” – a spus ministrul Justiției.

El i-a dat astfel un semnal clar lui Dragnea că va face tot posibilul să îl salveze de pușcărie.

Chiar de la tribuna Parlamentului: Ministrul Justiției, Tudorel Toader, le-a luat apărarea pușcăriașilor!
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version