UPDATE: Negocierile din a doua zi (duminică) s-au încheiat după doar două ore, fără a se comunica rezultatele.
 
Negocierile s-au blocat deoarece PNL (25% voturi la alegerile parlamentare) dorește atât funcția de premier, pentru florin Cîțu, cât și pe cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Ludovic Orban, care a demisionat din funcția de prim-ministru.
 
USR PLUS (15%) vrea însă poziția de șef al Camerei pentru Dan Barna, dacă va renunța să îl susțină pe Dacian cioloș pentru funcția de prim-ministru.
 
În aceste condiții, cele două formațiuni vor merge, luni, la consultări la președintele Klaus Iohannis, cu propuneri proprii de premier.
 
După ce președintele va desemna premierul, PNL și USR PLUS vor continua negocierile.  
 
Echipele de negociere ale PNL, USR PLUS și UDMR au avut, sâmbătă, prima rundă de discuții pentru constituirea noii majorități parlamentare, potrivit unui comunicat comun semnat de liderii celor trei formațiuni politice.
 
 
Iată comunicatul integral și fotografiile postate pe Facebook de USR PLUS:
 
A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare și cel privitor la funcționarea majorității parlamentare.
 
 
La negocierile politice fiecare formațiune și-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea și funcționarea coaliției.
 
În ceea ce privește programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia și modul în care se armonizează programele celor trei formațiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole.
 
 
Totodată, s-au convenit coordonatele activității comune la nivel parlamentar care stau la baza funcționării majorității.
 

Liderii celor trei formațiuni și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluții pentru ieșirea din criză și pentru realizarea reformelor de care are nevoie România.

 
 
Formațiunile politice vor relua mâine discuțiile, iar informații referitoare la derularea acestora vor fi transmise și în zilele următoare prin comunicate oficiale și comune.
 
 
Ludovic Orban, președintele PNL
Dan Barna, copreședinte USR PLUS
Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS
Kelemen Hunor, președinte UDMR
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version