Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Aproape 5.000 de morţi şi 24.000 de răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

Nicolae Ciucă o asigură pe Natalia Gavriliţa de sprijin energetic, economic și umanitar

Premierul Nicolae Ciucă a asigurat-o, marţi, pe Natalia Gavriliţa, prim-ministrul Republicii Moldova, în cadrul întrevederii de la Palatul Victoria,  că România va continua să acorde Republicii Moldova sprijinul în plan energetic, economic și umanitar.

„România va continua să acorde sprijin Republicii Moldova pe mai multe planuri – energetic, economic, pentru gestionarea crizei umanitare, dar şi pentru a parcurge drumul pro-european pe care s-a angajat. Stabilitatea şi prosperitatea Republicii Moldova sunt strâns legate de speranţa oferită de angajamentul proeuropean al autorităţilor şi al cetăţenilor”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Republica Moldova face eforturi deosebite pentru a se descurca în condiţiile crizelor suprapuse cu care se confruntă. Atacurile ruse împotriva infrastructurii energetice ucrainene au determinat întreruperi de curent electric de până la 24 de ore în unele localităţi, din cauza debalansării sistemului comun în care sunt incluse cele două state. În acelaşi timp, Republica Moldova nu mai poate beneficia de electricitatea care venea din Ucraina, din cauza războiului de agresiune al Rusiei.

Pe acest fond, Republica Moldova se confruntă cu creşteri substanţiale la preţul gazelor şi al curentului electric.

Prim-ministrul Natalia Gavriliţa a prezentat pe larg situaţia pentru fiecare categorie de produs energetic, mulţumind României pentru sprijinul în ceea ce priveşte furnizarea de curent electric – 90% din consum, gaz natural, păcură şi lemn de foc.

Cei doi premieri au analizat ce alte măsuri pot fi luate în continuare de către partea română pentru a sprijini trecerea cu bine a cetăţenilor Republicii Moldova peste sezonul de iarnă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv