Guvernul se pregătește să adopte un proiect de ordonanță de urgență care să se transforme, practic, în noua lege a taximetriei.

Proiectul este unul extrem de controversat, iar Nicușor Dan, fostul lider al Uniunii Salvați România, susține chiar că este, de fapt, același proiect pe care încerca să-l promoveze Primăria Capitalei în urmă cu câteva luni.

Proiectul ar urma să elimine din competiție aplicații precum Uber sau Clever Taxi, însă Nicușor Dan susține că a trimis celor implicați direct scrisori prin care le recomandă să renunțe la acest proiect.

Fostul lider al USR consideră că “totul este la limita abuzului în serviciu. Sunt convins că există presiuni din partea dispeceratelor clasice din taximetrie care se simt amenințate de o tehnologie superioară și nu vor să evolueze. Acum ai telefonul mobil și poți să urmărești, cu Uber sau Clever de exemplu, care sunt taximetriștii din zonă, indiferent de firmă. Dacă intră în vigoare proiectul și aceste aplicații sunt eliminate, ne întoarcem în urmă cu câțiva ani când trebuia să stai pe fir cu fiecare dispecerat în parte pentru a vedea dacă au sau nu taximetriști în zonă. Știți cum este? Ca și cum la apariția autoturismului, Federația Căruțelor să spună, da domne, suntem de acord, dar cu condiția ca autoturismele să fie trase tot de cai”.

Nicușor Dan susține că nu va ezita să depună plângeri penale împotriva celor care vor da eventualul acord pentru aprobarea proiectului și spune că “prin acest proiect se încalcă mai multe directive europene”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version