Deşi şi-a lansat un ONG cu veleităţi politice, fostul premier Dacian Cioloş este curtat în continuare de două dintre partidele importante de la noi, Partidul Naţional Liberal şi Uniunea Salvaţi România.

Într-un acces de sinceritate, Nicuşor Dan, preşedintele USR, anunţa, în urmă cu câteva zile, că el nu îşi doreşte intrarea lui Cioloş în formaţiunea politică pe care o conduce. Liderul USR a invocat posibilitatea ca partidul să devină cunoscut drept “partidul lui Cioloş” şi consideră că astfel s-ar ştirbi din potenţialul avut de această formaţiune politică.

Este evident însă faptul că Nicuşor Dan se teme că va pierde postura de primadonă a USR, Cioloş având o imagine mai bună în acest moment, mai ales după cele câteva gafe făcute de actualul lider al USR în startul acestui an calendaristic.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a recunoscut că, dacă cei mai mulţi membri din USR vor intrarea lui Cioloş în acest partid, atunci se va supune majorităţii şi va redemara negocierile cu fostul premier.

În cele din urmă, într-o intervenţie avută la RFI, Nicuşor Dan s-a recunoscut învins şi a precizat că “i-am transmis o invitaţie formală lui Dacian Cioloş să intre în USR. Aceasta este decizie fermă a majorităţii membrilor USR”.

Liderul Uniunii Salvaţi România spune că fanii lui Cioloş din USR mizează pe faptul că fostul premier poate aduce “un plus de profesionalism, un plus de notorietate, ar face un transfer de credibilitate şi ar aduce un plus de leadership”.

Nicuşor Dan l-a informat public pe Dacian Cioloş că “dacă vine în USR până la Congresul din luna mai, poate să candideze la orice funcţie”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version