Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, le-a transmis bucureștenilor, vineri, direct de la sediul Guvernului, că în această iarnă nu vor avea apă caldă și căldură în apartamente, deoarece vor fi „sute de avarii, de ordinula  10 – 15 – 20 pe zi”.

Edilul, care a anunțat că apartamentele din mii de blocuri sunt reci pentru că „vinerea trecută a crăpat o pompă”, a primit promisiuni de la Guvern că o să-i vină bani pentru intervenții de urgență în rețeaua de termoficare.

Ciucă îi promite lui Nicușor Dan bani pentru cârpeli în reţeaua de apă caldă şi căldură din București

„20 de milioane de lei. E vorba de bani care vin la primărie, primăria îi dă la Termoenergetica – fostul RADET. Termoenergetica are deja contracte cu operatori privaţi, exact pentru mentenanţa reţelei de transport a agentului termic şi banii aceştia vor fi folosiţi pentru a interveni mai repede la avarii”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că banii vor fi utilizaţi pentru reparaţii minore, în urma avariilor şi că nu este vorba despre intervenţii majore.

„Nu poţi să înlocuieşti o sută de metri de conductă, pentru că laşi un număr de blocuri, o săptămână-două, fără apă caldă, ceea ce nu se poate iarna. Vara se poate, oamenii înţeleg că ai de făcut nişte lucrări, dar iarna nu se poate”, a adăugat el.

Nicușor Dan a anunțat că în această iarnă se vor produce sute de avarii la reţeaua de termoficare:

„Într-un an – date oficiale – noi am avut 1.700 de avarii – în cursul anului 2019. Acum, acest indicator al apei de adaos ne spune că suntem cu 50% mai rău decât în 2019. Deci, în iarna asta o să avem din nou sute de avarii, de ordinul 10 – 15 – 20 pe zi. Chestiunea este că, existând mai multe echipe, o să intervenim la avarii mai repede. Şi, mai mult, în anumite zone pe care le ştim că au probleme putem să intervenim preventiv. Acesta este pasul înainte pe care l-am făcut”.

Trebuie amintit că agentul termic distribuit de Termoenergetica (fosta RADET) este furnizat de ELCEN – care se află în subordinea Ministerului Energiei.

În afară de avariile zilnice din rețea, trebuie spus că,cele patru CET-uri ale ELCEN care deservesc Bucureștiul furnizează agent termic la parametri scăzuți, de 70 de grade, în lo de 90 de grade, încă de la începutul sezonului rece.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version