Nicuşor Dan, președintele USR, vrea referendum pentru demiterea primarului general Gabriela Firea la încheierea unui an de mandat, motivând că în primele 5 luni aceasta a avut ”o activitate deplorabilă”: a alocat câteva milioane de euro “în mod eronat” și a promis că va fluidiza traficul în 6 luni dar acesta este ‘identic, dacă nu mai rău”.

nicusor dan 4

În plus, în Primăria Capitalei se fac angajări ”pe schema” folosită de Liviu Dragnea la CJ Teleorman, acuză preşedintele USR.

”În activitatea Primăriei vedem înfiinţarea de structuri paralele celor existente deja, angajarea de personal contractuant pe perioadă determinată, pe aceaşi schemă ca Dragnea, pentru a-şi angaja soţia şi alţi oameni în Consiliul Judeţean Teleorman, evitând ca aceşti oameni să aibă statut de funcţionar public şi declaraţile de avere şi interese să fie publicate pe site-ul instituţiei. În Primăria Generală. fără niciun fel de concurs, au început să apară oameni din anturajul lui Pandele, Becali şi Robert Negoiţă, fără concurs, fără evaluare profesională, fără niciun motiv pentru care aceşti oameni şi nu alţii sunt angajaţi în Primăria Generală”, a spus Nicușor Dan.

Liderul USR a adăugat că “vedem măsuri populiste, electorale”.

“Deci, tot ce am văzut eu în activitatea aceasta de cinci luni a primarului Firea a fost populism şi acte administrative cu conţinutul de tipul vom face, vom reabilita spitale, vom înfiinţa o autoritate pentru clădirile cu risc seismic, vom face centre sanitare în şcoli. Au trecut cinci luni, pe de-o parte a scăzut gradul de transparenţă în instituţie, am văzut foarte mult populism şi incompetenţă în rezolvarea adevăratelor probleme”, a conchis Nicușor Dan.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version