La mai puțin de doi ani de înscriere în PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan îi cere demisia lui Ludovic Orban, de la șefia partidului, într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, pentru Aleph News.

Ion Cristoiu a spus că nu el i-a cerut interviul lui Rareș Bogdan, ci acesta l-a contactat.

<strong>Rareș Bogdan Ludovic Orban și Robert Sighiartău în vremurile bune pentru ei când liderul PNL preluase guvernarea de la PSD ALDE<strong>

Rareș Bogdan a anunțat, în interviu, că în interiorul PNL s-a format o gruparea reformistă – el, Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Gheorghe Falcă.

„În spatele nostru se află zeci de filiale. Vrem reformarea și repoziționarea partidului, luarea deciziilor de către forurile interne, democratizarea totală a partidului, promovarea oamenilor în funcții pe baza meritelor”, a asigurat Rareș Bogdan.

El susține că regretă că nu i-a cerut demisia lui Orban imediat după alegerile parlamentare, când PNL, deși se afla la guvernare, a obținut doar 25% din voturi și s-a clasat pe locul doi, după PSD (care a câștigat aproape 30% din voturi).

Întrebat de Ion Cristoiu care este candidatul la președinția PNL al acestei grupări reformiste, Rareș Bogdan a spus: „Am stabilit că vom avea un candidat și am decis că dacă candidează unul dintre noi, ceilalți nu vor candida pe aceeași poziție”.

Rareș Bogdan a spus despre Orban că „i s-a umflat capul” – expresie folosită în trecut de Liviu Dragnea, la adresa premierilor care i s-au împotrivit.

Europarlamentarul PNL a relatat și scena de la negocierile cu cu USR PLUS și UDMR, acuzându-l pe Ludovic Orban că a cedat ministerele Transporturilor, Fondurilor Europene și Dezvoltării într-o negociere tete-a-tete cu Dacian Cioloș, Dan Barna și Kelemen Hunor, deși partenerii de coaliție ar fi fost de acord ca măcar Ministerul Dezvoltării să rămână la PNL.

„Partidul e pe un butoi de pulbere”, a spus Rareș Bogdan.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version