Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării se reunesc marţi, de la ora 11.00, pentru o şedinţă care va avea loc la Palatul Victoria.

 

Şedinţa are în prim plan analizarea modului în care autorităţile au respectat, până acum, Programul de transformare, dezvoltare şi înzestrare a Armatei Române, program ce prevede alocarea a 2% din PIB anual Armatei cel puţin până în 2026 şi care a fost aprobat de mai toţi liderii politici.

În plus, se va vorbi despre obiectivele României la Summitul NATO de la Bruxelles, activitatea desfăşurată de instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în 2016 şi direcţiile către care merg acestea în 2017, activitatea desfăşurată de Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică şi cea desfăşurată de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Mădălina Puşcalău, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, a precizat că “există posibilitatea ca pe ordinea de zi să apară şi alte subiecte importante din punctul de vedere al securităţii naţionale”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version