Congresul PSD va avea loc pe 21 martie, după ce a fost amânat în 29 februarie, sub pretextul coronavirusului.

Anunțul a fost făcut marți seară, de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, după reuniunea informală cu liderii de organizații județene.

Din noua conducere a PSD, ce va fi aleasă la congres, nu va face parte niciun președinte de organizație județeană.

“Ţinem Congresul pe data de 21 martie. (…) Vom avea un congres în aceeaşi procedură – cu un proiect politic şi cu o echipă. Mai mult, am anunţat colegii că în echipa mea nu voi merge cu preşedinţi de organizaţii, nu venind acest lucru de la mine. Mai mulţi colegi de organizaţii au spus că în acest moment este oportun să facem o astfel de echipă”, a precizat Ciolacu, la finalul unei şedinţe informale cu preşedinţii de organizaţii judeţene PSD.

El a arătat că europarlamentarul Claudiu Manda rămâne şeful de campanie al PSD. În schimb, soția lui, Olguţa Vasilescu, va candida la congres pentru a face parte din echipa de conducere.

Ciolacu a negat că ar fi tensiuni în partid: “Am văzut la televiziune ‘această luptă în interiorul PSD pentru funcţii’. Fals!”.

Manda a confirmat și el: “Cred că este o idee bună să fie oameni care nu au mai fost în CEx sau în conducerea naţională. (…) Nu am murit după funcţii, nu mor după funcţii. (…) Sigur nu o să depun moţiune, sigur nu o să candidez la Congres”.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version