Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal au anunţat, miercuri seara, că vor merge pe mâna europarlamentarului Cristian Buşoi la alegerile pentru Primăria Capitalei.

busoi

Informaţia nu este o surpriză, anunţarea lui Buşoi ca şi candidat din partea PNL fiind aşteptată de câteva zile, mai ales după ce acesta s-a afişat la braţul preşedintelui Klaus Iohannis.

În interiorul PNL se folosesc cuvinte precum “implicare” şi “onestitate”, când vine vorba de Buşoi. Mai mult, europarlamentarul este văzut drept “un politician cu potenţial de creştere foarte bun şi cu şanse reale de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei”.

Totuşi, nominalizarea lui Buşoi a fost comentată cu umor de Traian Băsescu, fostul preşedinte al României. Acesta a precizat că nu înţelege cum “un partid precum PNL poate să meargă pe mâna unui mort ca Buşoi, pentru că domnul Buşoi este mort când vine vorba de carismă”.

Şi Traian Băsescu anticipa, însă, mutarea PNL-ului încă din momentul în care Buşoi s-a afişat la braţul preşedintelui Klaus Iohannis. Atunci, fostul preşedinte al României a spus că “nu o să-l critic pe preşedintele Iohannis că se implică în campanie, pentru că şi eu am făcut-o. Aş fi demagog … Şi eu am susţinut, într-un fel sau altul, candidaţi ai PDL-ului când am fost preşedinte. Singura remarcă pe care aş face-o este că e cam nepotrivit să te plimbi cu un mort după tine, dacă Buşoi va fi candidatul (n.r. – al PNL-ului pentru primăria Bucureşti)”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version