Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:
Un vot în minus pentru Cabinetul Ciucă

Oficial! Orban a demisionat din Grupul deputaților PNL, dar deocamdată nu și din partid

Așa cum a anunțat încă de săptămâna trecută, Ludovic Orban a demisionat, marți, din Grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaților.  Deocamdată, el nu a demisionat și din partid.

Gestul său va fi urmat de alți parlamentari PNL: Dan Vîlceanu a recunoscut că vor fi „doar 10-12”, dar surse liberale spun că este vorba despre 30 de parlamentari.

Fostul lider PNL a lansat un val de acuzașii la noua conducere a partidului, dar și la adresa președintelui Klaus Iohannis.

„Ce s-a întâmplat în ultimele luni depășește orice imaginație. S-a creat o criză politică artificial, a fost făcut praf un partid politic, a fost făcută praf coaliția. Nu pot fi părtaș la acest mod de a faca politică. Nu accept o operație de lobotomie”, a spus el, de la tribuna Camerei Deputaților.

Orban a cerut noii conduceri a PNL să demisioneze imediat. El, în schimb, nu demisionează din partid: „Nu mi dau încă demisia din PNL. E partidul căruia i-am dedicat toată viața matură. Pentru a rămâne în PNL trebuie îndeplinite însă câteva condiții”, a spus Orban, în plenul Camerei Deputaților.

Una ar fi ca „PNL să își întoarcă fața către cetățeni și spatele către chiriașul de la Cotroceni”. 

În prezent, PNL are 134 de senatori și deputați, astfel că ar rămâne cu puțin peste 100. UDMR are numai 29 de parlamentari, în condițiile în care este nevoie de cel puțin 234 de voturi pentru învestirea Guvernului minoritar Ciucă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv